5 Days of Italy 2024: zaběhali jsme si v Dolomitech

06.07.2024 22:30

Prázdniny sotva začaly a už máme za sebou první letní vícedenní akci, dokonce s velkou mezinárodní účastí! Závodili jsme 5 dní po sobě v italských Dolomitech, v oblasti Paganella. Mimochodem v mezinárodní účasti se čeští borci vůbec neztratili, hned po Švédech jsme byli druhá nejpočetnější reprezentace, větší, než domácí Italové.

Na programu byly tři krátké tratě, jedna klasika a jeden městský sprint. Kromě sprintu v centru závodu, městečku Fai della Paganella, byly všechny terény horské, převýšení ambiciózní :-), orientace především podle vrstevnic a skalních útvarů, občas s nějakou zřetelnější cestou nebo dokonce přímo sjezdovkou. 

Výprava OK Dobříš byla početná, bylo nás skoro 30! A jak jsme si vedli? V celkovém pořadí ve vyhodnocení všech pěti etap jsme získali dvě medaile:

  • Barča Housková 2. místo ve W18
  • Terezka Hrušková 2. místo ve W10

Terce i Barče patří obrovská gratulace! Všem ostatním velké uznání za super výkony v terénu, v jakém moc často neběháme! A navíc to byl i perfektní team building, třeba v aréně třetí etapy na pastvině poseté kravinci :-) nebo při výletu na vrchol Paganelly a orlí vyhlídku (Trono dell'Aquila) po čtvrté etapě.

Podívejte se na fotky v albu: https://photos.app.goo.gl/uEw3hRyJLxH5ZNaB8

Pořadatelé mají i pěkiné video sestřihy na svém Facebooku: https://www.facebook.com/5daysofitaly/

Těšíme se na společnou účast na dalších letních akcích!

Honza a trenéři 

 

 

 

—————

Zpět