Interkompas a jak se nám na něm dařilo.

01.09.2024 19:53

O posledním víkendu letošních prázdnin se 50 našich členů vydalo na tříetapový Interkompas, který se letos konal po padesáté. Kulatým počtem členů jsme oslavili padesátiny Interkompasu. Celý víkend bylo krásné počasí s teplotami okolo 30°C přes den. I přes takto teplé počasí se všichni naši borci neohroženě vrhali do jednotlivých etap. Hned v pátek na nás čekala KT.

Což o to, KT byla krásná, ale mapař se podle mého názoru, ale i názoru hromady dalších, utrhl ze řetězu a namapovat snad každou pidi- prohlubeň, pidi-kupku a pidi hustníček. Mapa vypadala jako výbuch značek. Ale i tak jsme si první etapu užili, podle vyprávění většiny se museli běžci na prvnívh postupech s mapou sžít a až pak závodit. Na druhou stranu les byl krásný, podložka trochu s "nepořádkem", ale běhat se dalo a to bylo zásadní.

V sobotu byla na pořadu dne Klasika, a ta byla moc pěkná. Uprostřed mapy byl zakázaný prostor OREL, ve kterém hnízdí orel mořský. A tak nás čekalo pěkné obíhání. Já klasiku hodnotím velmi kladně, byla to řádná trať s běžeckými pasážemi, hustníky i kameny. Myslím, že si každý mohl přijít na své.

V neděli se běžela hendikepově Zkrácená trať. I ta se organizátorům povedla, kombinovala běžecké úseky s hustníčky, a opět si myslím, že se mohla líbit většině běžců.

Výsledky klasiky byly trochu pošramoceny prohozením dvou kontrol, což se nejvíce projevilo u kategorie H14A, která měla obě tyto kontroly. Osobně si myslím, že i po úpravě výsledků, byla tato kategorie trochu "neférová". Nikdo ale protest nepodal. 

V pátek večer na nás čekal také koncert, který si část našich borců užila dosyta. Peprné na tom je, že koncert skončil až s příjezdem policie a navozením nočního klidu. Ale kapela hrála skvěle!

A jak se nám dařilo (do desátého místa):

 D12B Terka Nalezencová byla 4. celkově, v etapách 3., 4., 4.

 D14A Emma Košťáková  byla ve třetí etapě 4. (celkově 16.)

D21B Anežka Petriláková byla 7. celkově, v etapách 8., 9., 8.

D45A Petra Petriláková byla 9. v 1 etapě a 10. v 3. etapě (celkově 11)

H12A Vašek Dostál byl celkově 8., v etapách vyrovnaně vždy 9.

H14A Kevin Gregor byl 8. v druhé etapě (celkově 14)

H14A Štěpán Jiroušek byl 3. v třetí etapě (celkově 15)

H18B Přemek Žizka byl 6. celkově, v etapách 9., 4., 6.

H18B Filip Španěl byl 7. celkově, v etapách 10., 7., 5.

 

Gratulujeme k výsledkům, nicméně i ostatní se snažili, s někdy lepšími a někdy horšími výsledky. Já děkuji Jindrovi Houskovi za skvělý souboj na ostří "OB" nože, který rozsoudil postup na 14 kontrolu ve třetí etapě, já hlupák to neoběhl :-)

 

Potěšující je, že Sofča Magazu, Emča Košťáková, Bára Blehová, Kevin Gregor, Štěpán Jiroušek, Matěj Vaculovič a Vítek Španěl si vyběhli licenci B. A možní i někdo další....

za trenéry

Tomáš

—————

Zpět