MČR štafet a družstev: velký úspěch středočechů, velmi dobré výkony našich štafet a družstev

07.10.2024 17:13

O víkendu 5. a 6. října se v předalekých Vacenovicích u Hodonína konalo Mistrovství a veteraniáda ČR štafet a Mistrovství a veteaniáda ČR klubů a Mistrovství ČR oblastních výběrů žactva.

V sobotu nás uvítalo na začátku závodu mírné mrholení, ale to brzy přešlo, a tak se štafety konaly při zatažené obloze bez přeháněk a teplotě okolo 12 °C. Na start se postavilo našich 10 štafet od D14 a H14, přes dvě štafety H18 a jednu D18, až po H135 a D135 a Mixové štafety. Terén byl rovinatý, některé části lesa byly dobře průběžné i průhledné, některé naopak plné náletů a hustníčků. Na první pohled spíše jednodušší trasy, na druhý pohled občas velmi záludné na dohledávky.

Ve štafetách se především dařilo:

štafetě D135 ve složení Petra Košťáková, Blanka Hrušková a Petra Petriláková, která doběhla na skvělém 15. místě ve veteraniádě ČR,

štafetě H18 ve složení Přemek Žižka, Lukas Magazu a Jonáš Etrych, která doběhla také na moc hezkém 18. místě v MČR.

štafetě H135 ve složení Pavel Janda, Standa Bleha a Tomáš Etrych, která doběhla na hezkém 29. místě ve veteraniádě ČR.

I ostatní se neztratili a předvedli skvělé výkony. A navíc - popřáli jsme Barče Houskové ke krásných 18. narozeninám, ještě jednou velká gratulace a přání všeho nej jak v osobním, tak i sportovním životě. Podívejte se na pár foteček dole.

 

V neděli byly na pořadu závody družstev a oblastních výběrů žactva. Počasí bylo ještě o chloupek lepší než v sobotu, řekněme skoro ideální na běh. Opět na všechny borce čekaly poměrně dlouhé, ale rovinaté tratě. V neděli se na start postavily 4 naše družstva, a to sedmičlenné družstvo v DH18, pětičlenné družstvo DH225 a dvě pětičlenná družstva v MIXech. Všichni naši borci se na tratích rvali o co nejlepší časy a všechny je nutné pochválit, v celorepublikové konkurenci se neztratili.

Naši dorostenci DH18 se rvali o co nejlepší výkony a nakonec si doběhli pro velmi pěkné 19 místo. Nicméně po čtyřech úsecích ještě figurovali na 14. místě. Za jejich snahu jim patří velké uznání.

Naši dospěláci v DH225 se také neztratili a ve velké konkurenci cca 65 družstev DH225 doběhli na velmi solidním 30. místě. I jim děkujeme za perfektní reprezentaci.

A neztratili se ani Mixy, ty si doběhly pro 16. a 24. místo z celkem cca 40 mixových družstev. 

 

A na závěr velká pochvala dětem středočeského výberu. Družstvo STC1 s finishmanem od nás, Štěpánem Jirouškem, si doběhlo pro fantastické DRUHÉ místo v rámci  MČR oblastních výběrů žactva. Velká gratulace a pochvala všem dětem za vzornou reprezentaci našeho kraje.

 

Níže se můžete podívat na pár foteček. Všem běžcům velké díky a za rok se opět těšíme na MČR štafet a klubů,

 

za trenéry

 

Tomáš

 

—————

Zpět