OB dopoledne s dětmi z ZŠ Líšnice

22.06.2024 07:52

V pátek 21.června jsme uspořádali OB dopoledne v Mníšku pod Brdy pro děti ze ZŠ Líšnice, kde paní učitelky rozvíjejí sporty v přírodě, a tedy i OB, na hodinách tělocviku a při kroužcích. Na startu se nakonec sešlo 42 dětí z 2 až 5 třídy, tři paní učitelky a Jana Bochenková, Blanka Hrušková a Tomáš Etrych za náš oddíl.

Pro děti byly nejdříve připraveny jednoduché mapy u hřbitova, kde jsme společně trénovali směry, objekty, orientaci mapy apod. To nám zabralo asi 40 minut, ale protože většina dětí byla šikovná, tak jsme se mohli přesunout na jednoduché okruhy u školy.

Zde byly připraveny 4 okruhy okolo pavilonu, a byli jsme všichni překvapeni, myšleno trenéři, jak to dětem šlo. Dost děti, i přes velmi velké horko a parno, oběhlo všechny 4 okruhy a dožadovalo se těžších okruhů. I ty byly připraveny u nedalekých paneláků. Zde se jednalo o trochu těžší okruhy, tentokrát 3, kde se již občas trasy i křížily a bylo potřeba si dávat větší pozor na čísla kontrol. 

I zde se ale dětem velice dařilo a jejich výkony byly skvělé, někteří by mohly rovnou jít na jednodušší závody. 

Co říci závěrem - akce se velmi zdařila, a to hlavně díky dětem, které se moc snažily a měly z běhání radost, díky paním učitelkám, které děti skvělě motivovaly, a také díky přispění trenérů oddílu. Jana vše skvěle vysvětlovala a vzala si nejmladší část, Blanka připravila úžasné medaile pro každého, viz fotogalerie, a ujmula se prostředních dětí, kterým vse neúnavně vysvětlovala. Tomáš si vzal nejstarší a motivoval je k co nejlepším výkonům.

Fotky naleznete zde.

za trenéry Tomáš

—————

Zpět