Soustředění v Novém Městě na Moravě

10.08.2024 12:42

    Na začátku srpna se 35 našich členů vydalo na letní soustředění do Nového Města na Moravě. Základnu jsme měli ve středním odborném učilišti, kde nám i výborně vařili.

    Za 5 dní jsme absolvovali celkem 7 tréninků. 6 lesních, zaměřených na krátké postupy, správný odběh od kontroly a udržení směru na kratší vzdálenost. Pro tyto tréninky jsme využili místní mapy, které byly aktualizovány v loňském nebo letošním roce. Takže kromě pár nových pasek a oplocenek se dalo podle mapy výborně orientovat. Les byl velmi dobře průběžný s mnoha pasážemi vodotečí, potoků a bažinek.

    Poslední den jsme využili spritovou mapu, která obsahuje místní areál nemocnice s pěkným parkem a přilehlé sídliště. Tento trénink prověřil správné čtení mapy, jelikož různých schodišť, průchodů a bariér bylo v nemocnice vcelku dost.

Kromě OB tréninků jsem si pro účastníky připravili i 4-boj, který obsahoval následující disciplíny:

  • Kloboučky s výběhem do 4. podlaží
  • Překážky dle sprintového mapového klíče
  • OB labyrint
  • O-400 tedy kombinace běhu a čtení mapy

    Soustředění nebylo pouze o OB. Na všechny tréninky jsme se dopravovali na kole. Jedno deštivé odpoledne jsme se vydali na nedaleký gotický hrad Pernštejn. Druhé volné odpoledne se část z nás vydala prověřit své cyklistické schopnosti na místní single tracky, část na prohlídku kostela Svatého Jana Nepomuckého na Zelené hoře a část šla relaxovat do místního aquacentra.

Všichni účastníci zaslouží uznání za podané výkony a disciplínu během celého soustředění.

Odkaz na oddílové fotoalbum a výsledky tréninků.

Na dalším oddílovém soustředění na viděnou.

Za trenéry

Pavel Jiroušek

 

Náklady na soustředění byly spolufinancovány z grantu města Dobříše na sportovní činnost oddílu. Děkujeme.

 

—————

Zpět