Vodňanský kapr a oddílové soustředění

15.10.2024 19:18

O víkendu 12 a 13 října se oddíl vydal v hojném počtu na podzimní soustředění, v jehož rámci jsme se zúčastnili třídenního závodu "Vonanský kapr". Tento závod se letos konal již po 50té, a tak bylo vše ve slavnostní náladě.

Závod se skládal ze tří etap, dvou sprintů (první byl plně lesní a druhý byl hybridní lesno-městký) v sobotu a krátké trati v neděli.

Oba sprintové závody byly velmi rychlé a jakékoliv zaváhání na postupu nebo při dohledávce kontrol mělo okamžitě dopad na umístění v cíli. Při prvním sprintu si všichni borci museli zvyknout na měřítko 1:4000 a sprintový klíč, což některým dělalo potíže a kontroly často přebíhali. Nicméně trasy byly pěkné a fyzicky poměrně náročné. Druhý odpolědní sprint začínal v lese, ale přibližně v polovině se přebíhalo do městské zástavby. Tato varianta sprintu byla velmi zajímavá, a většina borců si to náležitě užila.

Po prvních dvou etapách jsme se přesunuli na zámek v Drahonicích, kde jsme byli ubytováni. Zámek byl krásný a všem se na něm líbilo. Po úžasné veřeři jsme se sešli na večerním rozboru, kde jsme se pobavili o dalších akcích oddílu a prošli si několik tratí ze sprintu.

V neděli ráno jsme se nejdříve sešli na rozcvičce, kterou pro nás připravil Martin Snížek. Byla skvělá a na jeho písničku s povely "up and down" jsme hned nezapoměli :-)

—————

Zpět