ŽA v Orlických horách - jak se dařilo naší výpravě

17.06.2024 14:26

Během uplynulého víkendu se konaly dva závody ŽA na které vyrazili naši Áčkaři, konkrétně Barča Housková, Bětka Kašparová a Jonáš Etrych. Podporovali je ještě další naši borci, kteří si zaběhli přidružené závody východočeského oblastního žebříčku (Amálka, Petra a Míra Petriláci, Jindra Houska a Tomáš Etrych).

Závody se konaly nedaleko Rokytnice v Orlických horách na náhorní plošině u Panských polí. Terény to byly zajímavé, plné bažinek, podrostu a bunkrů z druhé světové války. V sobotu na všechny čekala KT a v neděli klasika. Počasí bylo velmi přívětivé, protože nebylo ani vedro, ani zima, ani nepršelo. 

V sobotu na KT se nejlépe dařilo Báře Houskové, která se umístila na 8 místě v D18. Bětka doběhla na 38 místě v D18 a Jonáš na 26 místě v H16. KT byla postavena moc hezky, v žádném případě nebyla jednoduchá a všechny závodníky pořádně prověřila.

V nedělní klasice se opět nejvíce dařilo Báře, tentokrát si vyběhla krásné 7 místo v D18. Bětka dosáhla na 21 místo v D18 a Jonáš na 28 místo v H16. Klasika běžce prověřila, protože měla již poměrně slušné převýšení a bylo potřeba mít njen dobrou mapu, ale i dobrou fyzickou kondici. 

PO 6 závodech ŽA je Bára Housková na 9 místě v D18, Bětka na 22 místě v D18, Jonáš na 23 místě v H16 a Tonda Jiras na 33 místě v H18. Tonda bohužel před odjezdem na poslední dva závody ŽA onemocněl a bude muset dohrat závody na podzim.

Všem Áčkařů, držíme palce, ať se jim daří i nadále, a ať si uchovají licence A i na další rok.

 

za trenéry 

 

Tomáš

—————

Zpět