Žebříček A v Hrubém Jeseníku

09.09.2024 18:06

O uplynulém víkendu se konaly dva závody ŽA v Nové Vsi u Rýmařova, v podhůží Hrubého Jeseníku. A naši Áčkaři byli u toho. Sobotní cesta byla dlouhá, vždyť to bylo z Mníšku bratru 300 km. Na místo jsme dorazili okolo poledne, a to už bylo opravdu velké horko. Shromažďiště bylo ve výšce cca 850 m.n.m., a tak teplota nedosahovala úplných 30°C, ale okolo 26 °C bylo. První den nás čekala KT. Pomalu jsme se trousili na start, který byl okolo 2 km daleko a 115 m výškově výše.

KT byla zajímavá, co možná trochu kazilo dojem byly stopy po těžbě, které podložku nedělaly úplně jednoduchou. Průseky byly často rozježděné, občas byl nějaký nový, na zemi zbytky po těžbě, a hustníky plné pořezaných stromků, které tam lesáci nechali. Osobně jsem trochu nechápal, jak mapař mapoval malé hustníky ve vysokém lese. Zdálo se mi to úplně náhodné.

Na KT se nejvíce dařilo Jonášovi Etrychovi, který doběhl 16. v H16A se ztrátou 5:50 na vítěze. Bára Housková doběhla 27. v D18A se ztrátou 8:10 na vítězku. Moje maličkost doběhla 11. v H50B, ale neměl jsem zdaleka takovou konkurenci jak naši Áčkaři.

Po závodech jsme se přesunuli do Rýmařova, který jsme si prohlédli, ozkoušeli místní zmrzlinu a pak vyrazili do Velké Štáhle do ubytování. Bydleli jsme v krásných 4 lůžkových chatičkách. Po večeři a chvíli povídání, holky si ještě daly výbušná koťátka, jsme se ponořili o snů a chystali se na klasiku.

Ráno bylo opět slunečné a i neděle slibovalo velké teplo. První startoval na Klasice Jonáš, a ten doběhl celkově 24. v H16A se ztrátou 16:04. Po doběhu toho měl opravdu dost, terén nebyl vůbec jednoduchý a převýšení bylo velmi slušné. Na Klasice se nejlépe dařilo Báře Houskové, která doběhla 9. v D18A se ztrátou 11:39 na vítězku. Myslím, že Bára byla ze svého výkonu spokojená. Bětka Kašparová v Klasice doběhla na 30. místě v D18A.

Všem Áčkařům děkujeme za super výkony a držíme palce na MČR na klasice za týden,

 

za trenéry

 

Tomáš

—————

Zpět